Se acordă ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare


Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin HG nr. 1294/2004, pentru anul 2020.

Având în vedere prevederile art. 18 alin.(6) din Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare, care precizează că „Fiecare bon valoric este identificat unic la nivel naţional prin serie şi număr.

Bonurile valorice sunt valabile numai pentru anul calendaristic în care au fost elaborate”, în anul 2020 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2019 şi anulate să nu fie folosite în anul curent. Din motive de siguranţă, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii şi seriei. Drept urmare, în anul 2020, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi verde închis.