Autoritatea de Supraveghere Financiară a adoptat măsuri în cazul unui Brexit fără acord


Autoritatea de Supraveghere Financiară a adoptat o normă cu măsuri în cazul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană fără un acord.

Este vorba despre Norma nr. 1/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 52/2020 care reglementează condiţiile care să faciliteze încetarea sistematizată a activităţilor de asigurare transfrontaliere furnizate în România, atât de către asigurători, cât şi de către intermediarii de asigurări şi intermediarii de asigurări auxiliare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Gibraltar ca urmarea a retragerii din Uniunea Europeană fără un acord.

Norma prevede că asigurătorii, intermediarii de asigurări şi intermediarii de asigurări auxiliare din Regatul Unit care au fost notificaţi, până la data intrării în vigoare a prezentei norme, pentru desfăşurarea activităţii de asigurare, respectiv de distribuţie în România în baza libertăţii de a presta servicii şi a dreptului de stabilire, în conformitate cu cap. IX din Legea nr. 237/2015, respectiv cap. VI din Legea nr. 236/2018, sunt radiaţi din evidenţele A.S.F. privind entităţile notificate, la data retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord.