Auditorii de justiţie vor avea drepturi suplimentare


Regulamentul Institutului Naţional al Magistraturii a suferit recent modificări.

Se prevede că selecţia candidaţilor care şi-au anunţat intenţia de a deveni formatori ai Institutului se realizează de către o comisie numită prin decizie a directorului Institutului, cu avizul consultativ al Consiliului ştiinţific, conform unei proceduri publice şi transparente, aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Auditorilor de justiţie li se va asigura, cu titlu gratuit, materialele didactice necesare desfăşurării activităţilor incluse în programul de formare iniţială, potrivit deciziei catedrelor, aprobate de directorul Institutului.

De asemenea, auditorii de justiţie beneficiază în mod gratuit de cazare în spaţiile de cazare ale Institutului, în limita locurilor disponibile. Cheltuielile de întreţinere se suportă de Institut. În cazul epuizării locurilor disponibile în spaţiile de cazare ale Institutului, precum şi în situaţiile în care auditorii de justiţie îşi desfăşoară activitatea de formare în afara municipiului Bucureşti, aceştia au dreptul la decontarea chiriei într-un plafon de până la 50% din suma care s-ar cuveni, cu acest titlu, magistraţilor, în condiţiile legii.