A fost aprobat modelul cadru al protocolului de colaborare dintre ANAF şi instituţiile financiare nebancare


În Monitorul Oficial nr.1015/2019, a fost publicat Ordinul nr. 3194/2019 pentru modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.731/2016 privind aprobarea modelului-cadru al protocolului de colaborare în vederea schimbului de informaţii între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi instituţiile financiare nebancare.

Pentru realizarea schimbului de informaţii între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul general, în Registrul special şi în Registrul de evidenţă al Băncii Naţionale a României se aprobă modelul – cadru al protocolului de colaborare.

Se introduce obligaţia instutuţiilor financiare de a solicita acordul scris, fie pe suport hârtie, fie în format electronic, exprimat în condiţiile legii, persoanelor fizice şi persoanelor juridice, respectiv semnarea unui acord de consultare, transmitere şi prelucrare a informaţiilor din bazele de date ale Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, precum şi a datelor cu caracter personal aparţinând clientului, denumit generic «acord».