Pensionarii vor beneficia de peste 50.000 de bilete de tratament în 2020!


Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.

Numărul total al biletelor de tratament balnear, care se vor acorda în anul 2020 prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice şi care poate fi finanţat din bugetul asigurărilor sociale de stat, se stabileşte în urma finalizării procedurii de achiziţie, derulată în conformitate cu prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu prevederile Hotărârii nr.395/2016 pentrua probarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare, în corelaţie cu raportul preţ/bilet practicat de către operatorii economici, participanţi la procedura de achiziţie.

Astfel, din această sumă vor fi asigurate maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferenţa de bilete se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie.

,