Reglementarea privind aprobarea încadrării în categorii funcţionale a drumurilor publice va suferi modificări


Hotărârea Guvernului pentru modificarea și completarea unor anexe la Hotărârea Guvernului nr. 540/2000 privind aprobarea încadrării în categorii funcţionale a drumurilor publice şi a drumurilor de utilitate privată deschise circulaţiei publice se află în dezbatere publică.

În conformitate cu prevederile art. 13 din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ori de câte ori este necesar, ca urmare a modificărilor intervenite potrivit art. 8 şi 12, se vor actualiza anexele la Hotărârea Guvernului nr. 540/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit art. 13 alin. (2) al Ordonanța Guvernului nr. 43/1997, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, actualizarea anexelor prevăzute la alin. (1) se va face prin hotărâre a Guvernului, cu avizul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru drumurile de interes naţional şi/sau al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, în funcţie de competenţa de administrare.    

,