Propunere legislativă: asigurarea transportului rutier judeţean!


Potrivit ultimelor noutăţi legislative în Monitorul Oficial a fost pubicată o propunere legislativă privind asigurarea transportului rutier judeţean contra cost de persoane prin servicii regulate, inclusiv în zilele nelucrătoare şi în cele de sărbătoare legală, între toate satele, comunele şi oraşele fiecărui judeţ.

Proiectul vizează introducerea unei norme imperative prin care să se instituie în sarcina consiliilor judeţene obligativitatea asigurării transportului rutier de persoane prin servicii regulate între toate localităţile din fiecare judeţ (sate şi oraşe), inclusiv în zilele nelucrătoare şi în cele de sărbătoare legală.

Serviciul public de transport persoane va fi finanţat de la bugetele consiliilor judeţene, cu recuperarea integrală a costurilor de exploatare, reabilitare şi dezvoltare prin tarife/taxe suportate de către utilizatori.

Măsura este necesară pentru a înlătura situaţiile (existente în prezent) în care multe sate nu sunt incluse pe rutele de transport regulat de persoane, motivele invocate fiind, de cele mai multe ori, lipsa de profitabilitate a traseelor respective.

,