Guvernul pregăteşte o schemă de ajutor pentru instalarea staţiilor de încărcare a maşinilor electrice


Guvernul pregăteşte o schemă de ajutor de stat, de 250 milioane lei, pentru instalarea unor staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Instalarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice nu s-a dovedit a fi o activitate economică profitabilă, având în vedere că, la momentul de față, doar 1.200 de vehicule electrice sunt înmatriculate în România (conform Registrului Auto Român), se arată într-un document guvernamental. De aceea, Guvernul vrea să aprobe, în ședința de miercuri, un memorandum privind o schemă de sprijin de 250 de milioane de lei pentru instalarea acestor stații de încărcare, pe șoselele din România și în orașe.

Plățile în cadrul contractelor semnate în condițiile descrise mai sus se pot efectua până la 31 decembrie 2027, iar bugetul alocat schemei, pe parcursul celor 6 ani de valabilitate, este 250.000.000 lei.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat ar fi operatorii economici care activează în toate sectoarele/domeniile de activitate. Schema se adresează unui număr de 600 potențiali beneficiari, cu un număr mediu anual de 86 de beneficiari.