Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în mai multe cauze împotriva României


Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în următoarele cauze împotriva României:

1. Cherciu împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 6 pct. 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească reclamantului 2000 de euro, cu titlu de prejudiciu moral și material.

2. Cioată și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 6 pct. 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească celor 7 reclamanți 49.000 de euro, cu titlu de prejudiciu moral și material.

3. Mangu și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 38.000 de euro celor 10 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.

4. Cornel Popa și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 40.000 de euro celor 10 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.

5. Păun și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 44.000 de euro celor 10 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.

6. Orghidan și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 44.000 de euro celor 12 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.

7. Pisău și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 56.000 de euro celor 14 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.

8. Florian Petrică Călin și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 35.000 de euro celor 9 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.

9. Dumitrescu și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 32.000 de euro celor 10 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.

10. Simulescu și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească 35.000 de euro celor 9 reclamanți, cu titlu de prejudiciu moral și material.