-
Angajaţii români au nevoie de cursuri de îmbunătățire și actualizare a competențelor
Angajații au nevoie de cursuri de îmbunătățire și actualizare a competențelor cât sunt activi în câmpul muncii, dacă vor să rămână relevanți pentru posturile viitorului. Companiile pot iniția îmbunătățirea competențelor angajaților prin identificarea aptitudinilor cheie de care organizația are nevoie urgent. Îmbătrânirea societăților, deficitul de competențe și invadarea roboților și a inteligenței artificiale sunt trei…
-
Trei judeţe sunt în topul producţiei de orz!
Judeţele Constanţa, Brăila şi Călăraşi sunt în topul producției de orz și orzoaică. Producţia de orz şi orzoaică, deși în scădere, a depășit 1,87 milioane tone. Producţia de orz şi orzoaică a depăşit anul trecut 1,87 milioane tone, în scădere cu 35.993 tone faţă de 2017, o treime din producţie fiind obţinută în judeţele Constanţa,…
-
Incertitudinile generate de Brexit împart piața europeană
Incertitudinile generate de Brexit dar și de conflictele comerciale împart piața europeana, care deși este una solidă, are perspective de creștere slabe. Deși puterea de cumpărare din România și Bulgaria este printre cele mai mici din Europa, se întrevăd câștiguri anuale record. Cifra de afaceri a magazinelor de retail din 27 de ţări ale UE…
-
ANAF a distribuit un ghid privind dobânzile şi penalităţile în caz de neplată la termen
ANAF anunță măsuri drastice care îi vizează pe pe toți românii. Instituția a distribuit, deja, un nou ghid prin care informează firmele, dar și populația despre dobânzi şi penalităţi în caz de neplată la termen, nedeclarare sau declarare incorectă a obligaţiilor fiscale. Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor fiscale principale…
-
Se solicită urgentarea adoptării Ordonanţei de către companiile de ridesharing
Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, care reprezintă principalele companii de ride sharing şi e-hailing din Romania, solicită Guvernului urgentarea procedurii de adoptare a ordonanţei de urgenţă promisă cu mai bine de două luni în urmă, potrivit unui comunicat. “A mai trecut încă o săptămână de promisiuni. Lucru care ne aduce şi mai aproape de vacanţa…
-
Guvernul Italiei ar putea taxa banii şi alte bunuri păstrate de proprietari la bănci
Guvernul Italiei ar putea taxa banii şi alte bunuri păstrate de proprietari la bănci în cutii de valori, potrivit vicepremierului Matteo Salvini, citat de presa italiană. “Bani care sunt în mare parte ascunşi”, a spus Salvini, sugerând că aceste cutii de depozite sunt un mijloc de a ascunde venituri şi active de autorităţile fiscale.
-
Competență teritorială exclusivă la nivel național cu privire la soluționarea contestațiilor privind imobilele preluate abuziv
În Monitorul Oficial, Partea I nr. 418 din 28 mai 2019, a fost publicată Legea nr. 111/2019 pentru modificarea alin. (1) al art. 35 din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. După modificare, art.…
-
Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate
Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 12 iunie 2019, potrivit unui comunicat I. PROIECTE DE LEGI 1. Proiect de Lege pentru completarea anexei din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.…
-
România ocupă penultimul loc în cadrul Indicelui economiei și societății digitale
România se situează pe locul 27 din cele 28 de state membre ale UE în cadrul Indicelui economiei și societății digitale (DESI) pentru 2019 al Comisiei Europene, publicat marți, 11 iunie 2019. Indicele monitorizează performanța digitală globală din Europa și urmărește progresele înregistrate de țările UE în ceea ce privește competitivitatea digitală, potrivit unui comunicat.
-
Infracţiunea de loviri sau alte violenţe. Se poate pronunţa încetarea procesului penal ca urmare a împăcării părţilor?
Potrivit Codului penal lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar conform art. 193 C. penal acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizată…