Permisul de conducere ar putea dispărea în viitorul apropiat!


Nu peste mult timp, oamenii nu vor mai avea nevoie de permis ca să circule cu mașinile. Experții s-au adunat de curând pentru o dezbatere privind viitorul mașinilor în Europa.

Siguranţa transportului rutier, în contextul apariţiei vehiculelor autonome, devine o provocare pentru Europa, susţin experţii întruniţi în această lună la Bruxelles, la conferinţa ‘Viitorul transportului în Europa: provocarea noilor tehnologii pentru siguranţa rutieră’, organizată de CITA (International Motor Vehicle Inspection Committee) sub patronajul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

În urma analizei, experţii au tras concluzia că există cel puţin trei aspecte care trebuie puse la punct: răspunderea în cazul unui accident provocat de un vehicul autonom, accesul la datele stocate în computerele maşinii şi procedura de autorizare pentru intrarea în circulaţie a vehiculelor autonome, după efectuarea unor teste riguroase. Practic, automobilele vor obţine ‘permisul de conducere’. O teorie interesantă, prezentată de ‘Autonomous Vehicle International’, a fost abordată şi explicată de şeful Departamentului Omologări de Tip din cadrul Registrului Auto Român.

,