Guvernul a aprobat schema de ajutor de minimis pentru modernizarea staţiunilor balneare


Guvernul a aprobat schema de ajutor de minimis pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare şi strategia de dezvoltare a ecoturismului, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului.

“A fost adoptată o hotărâre de Guvern prin care a fost instituită schema de ajutor de minimis pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare. Acest act normativ vizează implementarea unor soluţii terapeutice inovatoare pentru un spectru larg de afecţiuni, încurajarea operatorilor economici de a investi în unităţile medico-balneare şi de recuperare, crearea sau modernizarea infrastructurilor conexe de utilizare publică, crearea de noi locuri de muncă, profesionalizarea şi calificarea personalului ce activează în domeniu.

Bugetul anual maxim al acestei scheme de minimis este reprezentat de echivalentul în lei a 130 de milioane de euro, bugetul alocat pentru anul 2019 este de 400 de milioane de lei credite de angajament şi 80 de milioane credite bugetare pentru realizarea de plăţi în baza angajamentelor legale emise. Schema de ajutor va fi valabilă pentru încheierea angajamentelor legale până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii până în anul 2022, cu respectarea prevederilor naţionale şi europene în domeniul ajutorului de stat”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului