O dispoziţie din Legea privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în Registrul Comerţului este neconstituţională


Curtea Constituţională a României a stabilit că dispoziţiile din legea privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în Registrul Comerţului, care prevăd că “bunurile rămase în patrimoniul persoanei juridice după radierea acesteia se consideră bunuri abandonate”, sunt neconstituţionale.

Potrivit unui comunicat, plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 31 alin. (7) din Legea 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în Registrul Comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, forma în vigoare anterioară modificării prin Legea 360/2006.

Sursa citată menţionează că dispoziţiile de lege criticate au următorul conţinut: “Bunurile rămase în patrimoniul persoanei juridice după radierea acesteia din Registrul Comerţului, în condiţiile alin. (5) şi (6), se consideră bunuri abandonate”.

“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că art. 31 alin. (7) din Legea nr. 359/2004, forma anterioară modificării prin Legea nr. 360/2006, este neconstituţional”, arată judecătorii constituţionali.