Categories
Economie Ştiri

Țara noastră a ratat o investiție masivă de miliarde de euro!

România are parte de un nou eșec ce pune economia pe butuci. Țara noastră a ratat o investiție masivă de miliarde de euro care aducea și mii de locuri de muncă. Guvernul face o nouă gafă de proporții care ne privează de aducerea unei mega afaceri în România.

O nouă fabrică pentru producția modelelor Skoda şi Volkswagen va fi construită în Turcia sau Bulgaria, informează Radio Praga. Turcia are o infrastructură solidă, dar Bulgaria este o altă opţiune, deoarece este mult mai stabilă din punct de vede politic şi este un stat membru al UE, a explicat şeful sindicatului Skoda, Jaroslav Povšík, pentru presa cehă.
Sindicatul a informat că va solicita un răspuns de la conducerea companiei, dacă proiectul va afecta numărul de angajaţi din Cehia. Volkswagen va demara discuţiile pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, unde ar urma să fie produse modelele grupului german, a anunţat săptămâna trecută VW, după obţinerea aprobării Board-ului de supervizare şi al conducerii pentru acest proiect, valoarea investiţiei fiind evaluată la peste un miliard de euro.