Categories
Autorităţi şi instituţii publice Cooperare şi relaţii cu alte state Internaţional Ştiri

Au fost semnate mai multe contracte de finanţare din fonduri europene

Vicepremierul a semnat şapte contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare de 274 de milioane lei, pentru modernizarea unor drumuri, ambulatorii, şcoli şi infrastructură socială din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), proiectele sunt finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, coordonat de MDRAP.

Pentru judeţul Dolj au fost semnate contractele de finanţare pentru modernizarea a două tronsoane de drum judeţean pe o lungime totală de aproape 70 de kilometri, respectiv DJ 561 A (Giurgiţa – Urzica Mare – Urzicuţa – Afumaţi – Boureni – Băileşti – Bălăşan – Moţăţei Gară – Moţăţei) şi Moţăţei – Dobridor – Unirea – Pleniţa – limită jud. Mehedinţi).

Alte proiecte pentru judeţul Olt vizează conversia în centru de zi pentru bătrâni a unei clădiri în stare de degradare, care a avut destinaţia de şcoală comunală în localitatea Ghizdăveşti (comuna Celaru), precum şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Segarcea.