Categories
Autorităţi şi instituţii publice Ştiri

Au fost adoptate măsuri pentru buna desfăşurare a referendumului

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 3647 din data de 10 mai 2019, a fost publicată Hotărârea nr. 12/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național din 26 mai 2019, precum și pentru modificarea Hotărârii Autorității Electorale Permanente nr. 11/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Sistemul informatic privind monitorizarea prezenței la vot și prevenirea votului ilegal (SIMPV) trebuie să permită evidențierea distinctă a prezenței la vot pentru referendumul național din data de 26 mai 2019.

Operatorul de calculator al biroului electoral al secției de votare va aduce la cunoștința alegătorului faptul că SIMPV înregistrează prezența la vot, separat pentru fiecare scrutin în parte.

Operatorul de calculator al biroului electoral al secției de votare aduce la cunoștința președintelui biroului electoral al secției de votare atât mesajele furnizate de SIMPV, cât și opțiunile alegătorului potrivit art. 3, astfel încât alegătorii să primească buletinele de vot conform opțiunilor înscrise în SIMPV.