Consiliul Concurenţei analizează piaţă deşeurilor medicale!


Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă sectorială privind deşeurile medicale pentru a cunoaște în detaliu mecanismele structurale ale pieţelor, relaţiile contractuale existente între diferiţi actori ce desfăşoară activităţi în acest domeniu, potrivit unui comunicat.

Studiul autorităţii de concurenţă a fost determinat de existența unor condiții care sugerează posibilitatea restrângerii concurenţei pe piața deșeurilor medicale, cum este gradul mare de concentrare a pieței şi numărul redus de operatori economici autorizați pentru tratarea prin decontaminare la temperaturi scăzute a deșeurilor medicale periculoase și pentru eliminarea prin incinerare a deșeurilor.

Ca urmare, în cadrul studiului, vor fi analizate condiţiile structurale ale pieţelor, relaţiile contractuale existente între diferiţi actori ce desfăşoară activităţi în sectorul deşeurilor medicale. Astfel, se va verifica dacă furnizorii autorizați şi-au împărţit zonele în care acţionează şi dacă intrarea pe piaţă a altor operatori este blocată sau descurajată de către furnizorii existenţi, care au creat și dezvoltat o infrastructură în zona de interes.