Categories
Activităţi industriale Cooperare şi relaţii cu alte state Economie Internaţional Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Mai multe alimente ar putea fi interzise!

Membrii Comisiei Europene au adoptat o nouă măsură istorică pentru statele UE. Mai exact, acestea vor fi obligate să limiteze acizii trans din alimente. Este vorba despre grăsimile cele mai nocive pentru organismul uman, responsabile pentru zeci de decese în fiecare an.

De-a lungul timpului, doctorii nutriționiști din întreaga lume au avertizat asupra pericolului uriaș la care ne expunem, în urma consumului de alimente ce conțin acizi trans. Practic, vorbim despre cele mai dăunătoare grăsimi conținute de alimente, responsabile pentru declanșarea afecțiunilor cardio-vasculare, accidentelor vascular-cerebrale, dar și cancerului, diabetului, sau Alzheimer-ului. Toate acestea provoacă cel puțin 50.000 de decese anual, numai la nivelul Europei.

Acizii Trans pot fi găsiți în alimente precum margarină, produse de tip fast food, mezeluri, produse de patiserie, prăjituri, biscuiţi, popcorn pentru microunde, sau chipsuri. De asemenea, în  ceastă categorie se încadrează atât mâncarea semi-preparată, cât și supa la plic.