Categories
Ştiri

Au fost semnate acordurile de finanţare pentru stimularea investiţiilor

Primele acorduri de finanțare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie au fost semnate de ministrul Finanțelor.

Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanțarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Ministerul Finanțelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investițiilor cu impact semnificativ în economie prin finanțarea activelor corporale și necorporale aferente proiectelor de investiții.
În Legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 mld. lei, ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin 4 mld. de lei.