Categories
Dreptul muncii Piaţa muncii Salarizare Ştiri

Unele salarii ar putea fi majorate!

O OUG care măreşte brusc şi exclusiv salariile din Ministerul Finanţelor şi din cel al Muncii, cu nu mai puţin de 25%, a trecut de plenul Parlamentului şi a plecat la preşedinţie pentru promulgare.

Pe site-ul Ministerului Finanţelor a mai apărut un proiect de ordonanţă care prevede o majorare supimentară de 10% a salariilor din acelaşi Minister. Este un vis mai vechi al ministrului Teodorovici, care asistă de ceva vreme la un exod al specialiştilor din Ministerul său spre altele mai darnice. Finanţele oferă acum unele dintre cele mai mici salarii din administraţia centrală. Bugetul de personal nu se va modifica, ceea ce înseamnă că pot urma concedieri în etajele inferioare.

În timp ce ministerul are pregătită o ordonanţă care prevede aducerea salariilor din Finanţe la nivelul stabilit pentru 2022, printr-o majorare de 10%, OUG 41/2018 a trecut de Parlament şi se află la promulgare la preşedinte, un alt act solicită majorarea cu 25% a salariilor din aparatul propriu din MF şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

O situaţie inedită, întoarsă în favoarea bugetarilor din Finanţe (mai puţin a celor din ANAF) a fost generată de o ordonanţă de urgenţă ieşită din atenţia publicului. Odată cu celebra modificare a OUG 114, pe ordinea de zi a guvernului sa aflat şi obscură ordonanţă de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor din Finanţe. Cum respectiva ordonanţă nu a mai fost aprobată la sfârşitul săptămânii trecute, ea a fost pusă în dezbatere publică pe site-ul Ministerului ai cărui angajaţi s-ar putea bucura de ea. Respectiva ordonanţă are absolut toate avizele luate, ministrul Finanţelor