Guvernul a hotărât să prelungească valabilitatea cardurilor de sănătate!


Guvernul a făcut un anunț extrem de important pentru toți românii! De curând, cardul de sănătate a multor persoane a expirat, după ce au așteptat luni, sau chiar ani în cazul unora să îl primească acasă.

Guvernul a hotărât să prelungească valabilitatea cardurilor de sănătate cu doi ani. Astfel, chiar dacă pe un card scrie data expirării 31.03.2019, acestea vor expira pe data de 31.03.2021.

Conform unei hotărâri adoptate de către Guvern, termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018, se prelungește de la 5 la 7 ani, și reglementează aceeași durată de valabilitate pentru toate cardurile emise după data respectivă.

Acest lucru este posibil datorită certificatelor digitale înscrise pe cipurile cardurilor naționale de sănătate, care au o valabilitate de 7 ani, ceea ce va permite Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate să recunoască valabilitatea cardurilor pentru un interval de încă doi ani după termenul inscripționat pe suprafața de plastic a documentelor emise înaintea datei de 31 iulie 2018.