Categories
Autorităţi şi instituţii publice Ştiri

Primăria Capitalei îşi propune să investească în infrastructură

Proiectul de buget al Primăriei Capitalei pentru 2019 prevede peste 370 de milioane de euro pentru infrastructura, modernizarea transportului în comun şi reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătăţii, 38 de milioane de euro pentru consolidări, 128 de milioane de euro pentru asistenţă socială, destinaţi atât proiectelor în derulare, cât şi stimulentelor financiare pentru tineri şi categoriile sociale vulnerabile, informează PMB.

În ceea ce priveşte sprijinul financiar pentru lăcaşuri de cult din Capitală este alocată suma de aproape 53 de milioane de lei, dintre care două tranşe de câte 10 milioane de lei, referitor la “finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului”, potrivit proiectului de buget aflat în dezbatere publică.

Referitor la infrastructură, Primăria Municipiului Bucureşti precizează că, pentru subvenţia STB, prin proiectul de buget, vor fi alocaţi, într-o primă etapă, 170 de milioane de euro.

“Pe lângă cele 400 de autobuze noi (contractate anul trecut) se vor mai achiziţiona, într-o primă etapă, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 30 de autobuze hibrid şi 100 de autobuze electrice. De asemenea, se vor moderniza staţiile de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziţionarea de mobilier urban şi se vor moderniza 10 km de linii de tramvai”, arată PMB.