Primăria Capitalei a lansat în testare aplicaţii care vizează traficul


Primăria Capitalei a lansat în testare patru aplicaţii pentru telefonul mobil, care vizează traficul şi parcarea, transportul în comun, dar şi raportarea cazurilor sociale, anume: InfoSTB (transport public), Parking Bucureşti, Social alert Bucureşti, Trafic Alert Bucureşti. Bucureştenii pot testa aplicaţiile şi pot contribui la optimizarea lor, arată un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

InfoSTB este un proiect de informare a călătorilor prin telefonul mobil de tip smartphone cu privire la programul mijloacelor de transport în comun şi rutele disponibile, pentru a putea minimiza timpul de aşteptare în staţii.

Aplicaţia foloseşte datele transmise de echipamentele GPS/GSM4G instalate pe 1.440 de mijloace de transport în comun utilizate de STB, precum şi pe noile autobuze achiziţionate.

Aplicaţia “Parking Bucureşti” oferă posibilitatea identificării parcărilor publice gestionate de Primăria Capitalei şi de a plăti online, cu card bancar sau prin SMS, tarifele pentru utilizarea acestora. Operaţiunile sunt securizate, tranzacţiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plăţi.