Categories
Ştiri Turism

Se acordă sprijin pentru antreprenorii care vor să investească în turism

Ministrul Turismului s-a întâlnit cu 30 de reprezentanți ai Unităților Administrativ-Teritoriale (UAT) care au depus documentațiile de investiții ce se regăsesc în Masterplanul de Investiții în turism pentru 2019. Ministerul a anunţat cu această ocazie că suma care va fi alocată pentru investiţii în turism în acest an este de 229 milioane de lei.

Anul acesta, fondurile prevăzute pentru investiții în cadrul bugetului Ministerului Turismului sunt cu 600% mai mari față de anul 2018.

“Nu vrem să mai înregistrăm situații în care proiectele de investiții să stagneze din cauza unor mici impedimente, acesta a fost scopul întâlnirii de astăzi cu primarii și reprezentanții localităților pentru care există proiecte depuse la Ministerul Turismului. Avem bani de investiții, dar trebuie evitate blocajele alocării fondurilor din cauza că fie nu sunt cunoscute modificările legislative, fie că un funcționar nu-și face treaba la timp. Avem deja exemple pozitive în acest sens, respectiv de proiecte care au fost deblocate, cum ar fi tronsonul I al Pârtiei de la Câmpulung, Rarău I, cu o lungime de 2.850 de m, proiect care a început în anul 2009 dar pe care am reușit să îl terminăm anul trecut”, spune ministrul Turismului.