Se prelungeşte înscrierea în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice


Sesiunea de înscriere pentru validarea instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică a fost prelungită până pe data de 5 aprilie 2019, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat.

Înscrierea persoanelor fizice se va face la unul dintre instalatorii validaţi, lista acestora urmând să fie publicată pe site-ul instituţiei înaintea demarării programului pentru persoanele fizice.

Potrivit AFM, Ghidul de finanţare aferent acestui program a fost modificat şi completat prin Ordinul viceprim-ministrului şi ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, publicat în Monitorul Oficial nr. 197 din data de 12 martie 2019, în vederea simplificării accesării programului.

Este pentru a treia oară în acest an când este prelungită sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Astfel, prima dată-limită era prevăzută pentru 1 martie 2019, ulterior existând prelungiri ale sesiunilor până pe 15 martie 2019 şi 29 martie 2019.