Se doreşte înfiinţarea gărzii financiare europene!


Parlamentul European a votat o foaie de parcurs detaliată cu privire la măsuri fiscale mai corecte şi mai eficiente, şi la combaterea infracţiunilor financiare.

Recomandările, adoptate cu 505 voturi pentru, 63 împotrivă şi 87 de abţineri, au fost pregătite într-o perioadă de un an de către Comisia specială privind infracţiunile financiare, evaziunea fiscală şi evitarea obligaţiilor fiscale.

Acestea includ, printre altele, revizuirea sistemului pentru a se ocupa de infracţiunile financiare, evaziunea fiscală şi evitarea obligaţiilor fiscale mai ales prin îmbunătăţirea cooperării în toate domeniile între multitudinea de autorităţi implicate, precum şi înfiinţarea de noi organisme la nivel european şi global.

Printre numeroasele recomandări se regăseşte şi aceea ca executivul comunitar să înceapă imediat pregătirea unei propuneri pentru înfiinţarea unei gărzi financiare europene şi unei unităţi de informaţii financiare.

De asemenea, menţionează raportul, este necesară înfiinţarea unui organism de supraveghere împotriva spălării banilor şi a unui organism fiscal global sub egida ONU.