Se doreşte consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii


Prim-ministrul a participat , în cadrul vizitei pe care o efectuează în Washington DC, la un prânz de lucru împreună cu reprezentanţi ai companiilor americane care au investiţii în România şi a reafirmat cu acest prilej dorinţa ţării noastre de a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Executiv, printre participanţi s-au numărat membri din conducerea Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell şi AMRO.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul român a subliniat importanţa parteneriatului transatlantic pentru prosperitatea şi securitatea economică a Europei şi a Statelor Unite ale Americii, evidenţiind faptul că întărirea acestei legături este unul dintre obiectivele Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

De asemenea, premierul a reafirmat dorinţa României de a consolida şi aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Au fost prezentate interlocutorilor măsurile adoptate de Guvernul României care au drept scop creşterea atractivităţii mediului de afaceri românesc şi a fost adresată invitaţia de a investi în ţara noastră

Reprezentanţii companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România, în luna iunie 2019, ca urmare a prezentării de către premierul român a oportunităţilor pe care ţara noastră le oferă într-o serie de domenii, cum ar fi: sănătate, energie, cercetare şi inovare, tehnologia informaţiei, şi comunicaţii, informează sursa citată.