Românii din străinătate primesc din partea statului român 40.000 de euro


Românii din străinătate primesc din partea statului român 40.000 de euro printr-un proiect derulat cu fonduri europene.

Câteva zeci de români veniţi din toate colţurile lumii, de la Australia şi Marea Britanie până la Spania şi SUA, s-au reunit vineri, la Cluj-Napoca, pentru semnarea contractelor de subvenţie prin care vor primi, fiecare, printr-un proiect derulat cu fonduri europene, suma de 40.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere în România.

Potrivit reprezentanţilor CNIPMMR, în total peste 600 de români din străinătate au făcut parte din activităţile derulate în proiectul ‘Diaspora ReSTART’ .

Ideile de afaceri ale românilor din diaspora conturează o paletă foarte largă de domenii, de la activităţi tehnologice şi tehnice, la construcţii, turism, marketing, crearea de platforme web.

O tânără din Bacău, de exemplu, s-a gândit să creeze o platformă online care să cuprindă toţi avocaţii care activează în România, cu date de indentificare şi o scurtă descriere care să îl ajute pe cel care caută să îşi aleagă consilierul potrivit. Ideea este aceea, spune ea, ca oamenii care au nevoie să îi găsească pe avocaţi şi nu invers. Tânăra spune că dezvoltarea platformei la nivel naţional este doar prima etapă, deoarece ar dori ca platforma să acopere toată Europa, completând informaţia cu avocaţi vorbitori de română de pe tot continentul.

 

, ,