Categories
Ştiri Transporturi

Șoferii care nu au plătit taxele vor fi sancționați în întreaga Uniunea Europeană

Până acum, șoferii care nu plăteau aceste taxe și impozite nu se stresau foarte tare, pentru că știau că dacă vor face un anumit lucru pot scapa și nu sunt nevoiți să mai scoată bani din buzunar.

Șoferii care nu au plătit taxele sau impozitele legate de utilizarea automobilelor vor fi sancționați în întreaga Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, conducătorii auto care părăsesc țara cu automobilul nu vor mai scăpa atât de ușor de Fisc ca până acum.

Statele membre ale UE au acum la dispoziție un nou sistem care le permite să aibă acces reciproc la datele naţionale privind înmatricularea vehiculelor. Astfel, șoferii care nu și-au plătit taxele rutiere vor putea fi identificați imediat.

Noul sistem de schimb de informaţii face parte din normele actualizate privind taxarea rutieră electronică a fost adoptat recent, în mod formal, de Consiliul Uniunii Europene, ca urmare a acordului provizoriu încheiat cu Parlamentul European la 20 noiembrie 2018. România deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.