Companiile îşi doresc integrarea tehnologiei blockchain!


Companiile vor cheltui în acest an 2,9 miliarde de dolari pentru a integra tehnologia blockchain în afacerile lor, în creştere cu 88,7%, față de 1,5 miliarde de dolari cheltuite pe această tehnologie în 2018, potrivit unui raport al companiei americane de cercetări de piaţă International Data Corporation (IDC).

IDC și-a actualizat recent “Ghidul global de cheltuieli pe segmentul blockchain”. Potrivit unui reprezentant al IDC, tehnologia a trecut de faza de proiectare în cea de utilizare efectivă, iar această schimbare va impulsiona o mulțime de cheltuieli în următoarele zece luni.

Raportul IDC spune că sectorul financiar va continua să conducă clasamentul cheltuielilor pentru tehnologia blockchain în 2019, cu 1,1 miliarde de dolari. Suma va fi investită pentru o serie de domenii, printre care: servicii bancare, servicii de investiții și asigurători.

Un alt sector notabil care se așteaptă să facă parte din grupul celor mai mari investitori în blockchain este cel al producției și al resurselor. Aceste industrii vor cheltui în total 653 milioane de dolari. De asemenea, acestea se așteaptă să înregistreze cea mai mare creștere a cheltuielilor pe o perioadă de cinci ani, cu o rată anuală de 77,6%.

Următoarea în topul cheltuielilor se află industria de distribuție și servicii. Firmele care desfășoară activități în aceste industrii sunt de așteptat să cheltuiască 642 miliarde de dolari pentru explorarea și implementarea tehnologiei blockchain în 2019.