Mai multe proiecte de finanţare pentru investiţii în exploataţii agricole au fost selectate de AFIR!


Un număr de 110 proiecte de finanţare, în valoare de 53,407 milioane de euro, pentru investiţii în exploataţii agricole pentru ferme mici şi ferme de familie au fost selectate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), informează AFIR într-un comunicat.

Rezultatele selecţiei au fost incluse în raportul de selecţie lunar aferent submăsurii 4.1 “Investiţii în exploataţii agricole”, etapa lunară 1 (03.09.2018-30.09.2018), componenta ferma de familie şi ferma mică.

În cadrul acestei prime etape lunare au fost depuse un număr total de 178 cereri de finanţare, dintre care au fost selectate 110 proiecte, cu un punctaj între 91 şi 83 de puncte.

“În prima etapă de selecţie, avem proiecte care sunt eligibile, dar fără finanţare, ceea ce ne arată faptul că necesitatea capitalizării fermelor de familie şi a fermelor mici este mult mai mare decât alocarea pe care am avut-o în această sesiune. De asemenea, numărul proiectelor neconforme sau neeligibile s-a redus considerabil faţă de alte perioade. Depunerea unui număr atât de mare de cereri de finanţare, precum şi punctajele ridicate obţinute la selecţie, ne demonstrează faptul că am reuşit să venim în sprijinul beneficiarilor în această sesiune în care am introdus obţinerea extrasului de carte funciară de către AFIR şi depunerea cererilor de finanţare semnate electronic. Reamintim solicitanţilor care nu au deţinut semnătura electronică la depunere, în cazul în care vor fi selectaţi pentru finanţare, vor avea obligaţia să deţină certificatul digital calificat la momentul contractării”, a declarat directorul general al AFIR.