Suma necesară pentru desfăşurarea alegerilor europarlamentare este de 252 milioane de lei


Suma necesară pentru desfăşurarea alegerilor europarlamentare în România este de 252 de milioane de lei a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului la finalul şedinţei în care au fost aprobate mai multe hotărâri de guvern ce privesc scrutinul din 26 mai.

“Suma necesară pentru buna desfăşurare a scrutinului este de 252 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi repartizate instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor: Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 şi mai 2014).