A fost publicat Ordinul privind formarea iniţială în anul 2019 a poliţiştilor locali


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 83 din data de 1 februarie 2019, a fost publicat Ordinul nr. 13/2019 privind formarea inițială, în anul 2019, în instituțiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere.

Instituțiile de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne alocă, în anul 2019, un număr de 530 de locuri în vederea formării inițiale a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, precum și un număr de 15 locuri în vederea parcurgerii modulului de management.

Instituțiile de formare din cadrul MAI, repartizarea numărului de locuri, perioadele în care se realizează programele de formare inițială, precum și cuantumul cheltuielilor de școlarizare/cursant/program de formare inițială/modul de management sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Grupele de studiu sunt compuse dintr-un număr cuprins între 15 și 35 de cursanți, stabilit de conducătorii instituțiilor care asigură formarea inițială, în limita numărului de locuri repartizat, care dispun și înmatricularea acestora.