Legea privind reforma în domeniul sănătăţii a fost modificată!


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 54 din data de 21 ianuarie 2019, a fost publicată Legea nr. 35/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

La articolul 478 alineatul (2), litera a) se modifică și va avea următorul cuprins: diploma de doctor medic stomatolog, diploma de doctor medic dentist sau diploma de medic dentist, eliberate de o instituție de învățământ superior din domeniul medicinei dentare, acreditată din România.

Se introduce un nou articol, articolul 4881, cu următorul cuprins: Studenții facultăților de medicină dentară/stomatologie, care, în cursul pregătirii profesionale, conform curriculei universitare de specialitate, pentru a dobândi competențele necesare unui medic dentist/stomatolog conform standardelor naționale și europene în vigoare, desfășoară activități practice și clinice adecvate, pe pacient, sub supraveghere competentă, îndeplinesc astfel baremele practice și clinice specifice disciplinelor de profil.

La articolul 530, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: Norma de reprezentare în Adunarea generală națională este de 1/200 membri înscriși în fiecare colegiu teritorial la data organizării alegerilor, cel puțin un reprezentant pentru un colegiu teritorial.

,