Desele schimbări fiscale au repercursiuni negative pentru firmele româneşti!


Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a tras un semnal de alarmă cu privire la desele schimbări fiscale și legislative, susținând că firmele românești ar putea lua o decizie care va avea consecințe dezastruoase.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a spus că unii dintre IMM-işti se gândesc să îşi mute firmele în Bulgaria, din cauza deselor schimbări fiscale şi legislative, iar OUG nr. 114/2018 contribuie în acest sens. „Din perspectiva întreprinderilor mici şi mijlocii, în acest moment, există o foarte mare presiune pe noi, la nivel central, să găsim măsuri concrete, soluţii pentru toate aceste probleme (apărute din cauza OUG nr. 114/2018). Inclusiv colegii ne-au rugat să rugat să analizăm o potenţială întâlnire cu patronatul IMM-urilor din Bulgaria şi să iniţiem un dialog cu privire la posibilitatea mutării unor activităţi din România, pentru că sunt foarte mulţi care simt că lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat preşedintele CNIPMMR într-o conferinţă de presă.

Pe lângă aceste măsuri, antreprenorii şi Consiliul mai iau în calcul şi alte variante, pentru a combate efectele OUG nr. 114/2018, în condiţiile în care se înmulţesc efectele negative ale acesteia – majorări de preţuri la telefonie şi electricitate, precum şi reticienţa băncilor în a acorda credite. „Din nefericire, singurul dialog pe care l-am avut cu ministrul de Finanţe şi, în general, cu Guvernul, a fost zece minute de emisiune televizată, în care domnul Teodorovici a recunoscut faptul că această ordonanţă nu a fost discută cu absolut nimeni, motivând că presiunile ar fi fost atât de mari încât n-ar fi putut să treacă o astfel de ordonanţă de urgenţă. Dacă presiunile au fost mari, înseamnă că, consecinţele ar fi fost mari, nu că ar fi avut unii şi alţii interese în acest sens”, a precizat acesta.