Grila după care se face inspecţia în vederea autorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară


Grila după care se face inspecţia în vederea autorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară la nivel de ţară şi elaborată şi aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat în cadrul unei dezbateri de specialitate un reprezentant al Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR).

Ministerul Sănătăţii a organizat, la solicitarea ADRFR, o dezbatere publică a proiectului de ordin pentru aprobarea normelor privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea unităţilor farmaceutice.

“În primul rând, în textul normelor se spune: grila de inspecţie este elaborată de către personalul împuternicit din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti. Noi suntem de părere că autorizarea şi, respectiv, grila după care se face inspecţia în vederea autorizării sau neautorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară şi, deci, practic, unică la nivel de ţară. Să fie o grilă unitară elaborată şi aprobată de Ministerul Sănătăţii”, a spus acesta.