Ce trebuie să faci dacă eşti implicat într-un accident auto?


Implicarea într-un accident auto este un eveniment deosebit de nefericit și de multe ori lăsat cu urmări grave. Cu toate că legile în astfel de cazuri sunt clare, există numeroși participanți la trafic care nu știu ce au de făcut în cazul unui astfel de incident.

Daca este vorba despre un accident ce a produs daune materiale, este bine sa faci cateva poze care sa descrie momentul accidentului si sa dovedeasca pagubele. Daca incidentul implica vatamari corporale si victime, trebuie sa chemata de indata Politia Rutiera, care va demara o ancheta ce include atat masuratori si poze de la fata accidentului, cat si declaratiile persoanelor implicate. In cazul unui accident ce a generat vatamari corporale, vehiculele implicate nu trebuie nu trebuie miscate pana cand se incuviinteaza acest lucru de catre agentii de Politie. In cazul unui accident grav, poti actiona in instanta, cu ajutorul unei persoane specializate in domeniu. Gasesti un avocat pentru daune auto pe jgv.ro, unde poti gasi mai multe informatii referitoare la drepturile tale, obligatiile si procedurile care trebuie urmate in acest sens.

Daca accidentul a fost unul usor, cea mai simpla varianta este cea a intelegerii amiabile, insa acest lucru se aplica numai in cazul unui accident auto ce a generat doar pagube materiale, fiind implicate numai doua vehicule. Exista o fisa speciala pe care soferii o primesc odata cu RCA-ul, fisa care urmeaza sa fie completat de catre ambele parti, la producerea accidentului. De regula, nu se recomanda infaptuirea unei astfel de intelegi, deoarece risti ca societatea de asigurare sa iti refuze dosarul de dauna si, in acest caz, vei fi nevoit sa platesti reparatiile autovehiculului de unul singur, fara posibilitatea de a actiona in instanta.