Poliţia Română a lansat o nouă aplicaţie!


Poliţia Română a lansat o nouă aplicaţie! Cu ajutorul aplicaţiei poţi afla timpul estimativ în care dispare alcoolul din sânge. Aplicaţia se numeşte “Zero la Mie” şi permite utilizatorilor care au băut să afle timpul estimativ în care pot ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge.

Pe baza datelor introduse în secţiunea bio, precum gen, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie.

Spre exemplu, unui bărbat cu o înălţime de 180 cm şi o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de 500 ml în interval de două ore, îi este recomandat să aştepte minim două ore şi 40 minute până la revenirea la 0‰ alcool în sânge. Rezultatul este însă o recomandare, întrucât capacitatea de metabolizare a alcoolului este diferită pentru fiecare persoană în parte.