Noile paşapoarte puse în circulaţie sunt aproape imposibil de falsificat!


Noile paşapoarte simple electronice şi simple temporare care au fost puse în circulaţie în această săptămână vor fi aproape imposibil de falsificat; noile modificări nu vor influenţa costul plătit de cetăţean pentru eliberarea paşaportului, a declarat şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte a explicat că elementele de siguranţă implementate au la bază noile tehnologii în materie, precum desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin nanotehnologie.

“O parte a elementelor menţionate pot fi văzute cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale. De asemenea, sunt utilizate cerneluri speciale, de securitate, cu filigran şi fir metalic, fir de coasere în trei culori – roşu, galben şi albastru, una dintre culori fiind fluorescentă. În masa hârtiei este inserat un fir metalic fluorescent, care în lumină UV reacţionează în trei culori: roşu, galben-verzui şi albastru”, a explicat şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte.