Transportatorii rutieri din România vor organiza o acțiune de protest la Bruxelles


Transportatorii rutieri din România vor organiza o acțiune de protest, în această săptămână, la Bruxelles, la Parlamentul European. Ei sunt nemulțumiți de unele măsuri care ar urma să fie adoptate de Parlamentul European și care ar urma să le afecteze activitatea.

Transportatorii rutieri din România sunt aşteptaţi joi, 10 ianuarie, la un protest organizat la Bruxelles, la Parlamentul European, faţă de prevederile Pachetului Mobilitate, au anunţat, luni, reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), într-un comunicat de presă.

Acţiunea de protest este programată în Piaţa Luxemburg, între orele 8:00 – 13:00, şi este organizată de UNTRR, împreună cu asociaţiile membre IRU din ţările est-europene şi alte ţări afectate de măsurile conţinute de Pachetul Mobilitate 1. Protestul are loc în contextul în care Parlamentul European urmează să decidă, pe data de 10 ianuarie 2019, adoptarea acestui document, ce vizează şi viitorul transportatorilor rutieri români în Europa.