S-au adus clarificări modificărilor Codului rutier italian!


După ce autoritățile din Italia au adus modificări codului rutier, astfel că persoanele care au rezidența în Peninsulă de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, iar șoferii români s-au trezit cu numeroase probleme, ambasada României în Italia a venit cu câteva precizări.

Într-o postare pe o reţea de socializare, ambasada a explicat care sunt practic modificările din Codul rutier italian în ceea ce priveşte circulaţia vehiculelor înmatriculate în străinătate, dar şi cum sunt afectaţi românii de aceste schimbări.

„Pentru nerespectarea dispoziţiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 şi 2.848 de euro. În astfel de situaţii, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulaţiei vehiculului, transportul şi depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public. În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispoziţiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancţiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”,  se arată în mesajul postat de Ambasada României în Italia.