Cei care organizează petreceri la bloc pot primi amenzi usturătoare!


Deputații au adoptat un proiect legislativ cu urmări importante pentru toți românii care stau la bloc. Au crescut amenzile contravenționale și poți ajunge să faci chiar muncă în folosul comunității.

Dacă îţi deranjezi constant vecinii, ar trebui să ştii că tulburarea liniştii publice în intervalele legale de linişte e amendată cu sume între 500 şi 1.500 de lei. Însă dacă poliţistul se întoarce şi constată repetarea faptei în decurs de 24 de ore, te aşteaptă o nouă amendă, de această dată cu suma cuprinsă între 2.000 şi 3.000 lei.

În schimb, dacă eşti genul care organizează petreceri la el acasă, riscul e şi mai mare. Amenda pentru prima constatare a crescut şi se va încadra între 2.000 şi 3.000 de lei. Dar dacă poliţistul se întoarce pentru aceeaşi faptă în decurs de 24 de ore, va putea da o amendă cuprinsă între 3.000 şi 6.000 lei.

În motivarea proiectului de lege s-a precizat că românii acuză adesea faptul că amenzile existente acum în lege sunt ignorate de vecinii gălăgioşi şi de petrecăreţi. Prin urmare, ar fi necesară aplicarea unor amenzi repetate şi mai mari decât cele iniţiale, care să descurajeze contravenienţii. E important de reţinut însă că şi aceste amenzi vor putea fi plătite la jumătate, în 15 zile.