Categories
Autorităţi şi instituţii publice Bugete Funcţionari publici Ştiri

Poate susţine statul şi anul viitor voucherele de vacanţă pentru bugetari?

Primvicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), a declarat că voucherele de vacanță pentru bugetari, care s-au emis pentru prima dată în acest an, este posibil să nu se împartă funcționarilor de la stat și anul viitor, din cauză că statul nu va avea fonduri să le susțină.

”Nu cred că se vor da vouchere de vacanţă anul viitor, deşi îmi doresc. Pentru că nu există resurse bugetare, plus că Guvernul e disperat să crească salariul mediu. S-au produs nişte dezechilibre macroeconomice majore. Este anormal ca noi, care lucrăm la privat şi care le plătim salariile celor de la stat să avem salarii mai mici ca ei. Este o anomalie, e de râs. Părerea mea personală e că bugetul se va rupe la un moment dat. În 2019 o dăm pe consum, investiţii zero, iar în 2020 sunt alegeri, deci iar consum, investiţii zero. Au loc alegeri, iar bugetul nu va face faţă”, a declarat primvicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

De asemenea, patronatul solicită distribuirea voucherelor de vacanţă la începutul fiecărui an, pentru ca turiştii să poată profita de perioada de înscrieri timpurii, al cărui vârf este între ianuarie şi martie.