Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiectul privind reducerea periodei de suspendare a permisului a fost adoptat tacit

Proiectul de act normativ, care se referă la reducerea perioadei de suspendare a permisului, a trecut tacit de senatori.

Dacă propunerea legislativă se va aplica, șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului chiar dacă au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani sau au beneficiat de măsura reducerii suspendării dreptului de a conduce în ultimii trei ani.

În prezent, permisul unui conducător auto poate fi suspendat pe o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile, iar în urma testării cunoștințelor despre regulile de circulație, această perioadă se reduce la 30 de zile, cu condiția îndeplinirii următoarelor condiții: șoferul să aibă permis de mai mult de un an, să se asigure că nu a mai solicitate reducerea suspendării permisului în ultimii trei ani și nu a mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

În cazul intrării în vigoare a proiectului, șoferii cu permisul suspendat vor trebui să îndeplinească doar două condiții: să nu fie începători (permis auto de mai mult de un an) și să treacă testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.