Au fost reglementate noi distincţii militare!


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 961 din data de 14 noiembrie 2018, a fost publicat Ordinul nr. 192/2018 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului apărării naționale nr. M.102/2012 privind sistemul de distincții militare din Ministerul Apărării Naționale.

Au fost introduse două distincții noi:
– EMBLEMA DE ONOARE A DIRECȚIEI DE PREVENIRE ȘI INVESTIGARE A CORUPȚIEI ȘI FRAUDELOR;
– 
EMBLEMA DE ONOARE A JURNALISMULUI ȘI RELAȚIILOR PUBLICE MILITARE.

Cu privire la Emblemele de Onoare introduse au fost introduse următoarele articole:
Articolul 182: Emblema de Onoare a Direcției de prevenire și investigare a corupției și fraudelor se conferă prin ordin de către șeful Direcției de prevenire și investigare a corupției și fraudelor, din proprie considerație sau la propunerile șefilor/comandanților structurilor militare din subordinea Statului Major al Apărării, ale șefilor structurilor militare centrale ori subordonate nemijlocit ministrului apărării naționale, pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor și pentru devotament dovedit în sprijinul activităților de prevenire, investigare și cercetare a faptelor de corupție, precum și pentru participarea activă la reducerea fraudelor săvârșite de personalul Ministerului Apărării Naționale, astfel:
a) personalului militar, personalului civil și structurilor militare de specialitate din Ministerul Apărării Naționale, militarilor în rezervă și în retragere, veteranilor de război, precum și altor persoane fizice și juridice române;
b) militarilor, structurilor cu obiect de activitate similar, precum și altor persoane fizice și juridice din străinătate.