Categories
Achiziţii publice Autorităţi şi instituţii publice Ştiri

A fost demarată procedura de licitaţie pentru înlocuirea staţiilor de lucru ale ANAF

Zeci de mii de români sunt nevoiți să petreacă ore bune în fața ghișeelor ANAF pentru erori provocate de sistemele informatice învechite, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Ministerul Finanţelor Publice a demarat o procedură de licitaţie deschisă pentru a cumpăra a 5.200 de staţii de lucru fixe cu sistemul de operare Microsoft Windows 10, a căror valoare este estimată la peste 24,2 milioane de lei, se arată într-un anunţ publicat în SICAP. 

Potrivit sursei citate, prin acest contract este vizată furnizarea de computere. Valoarea totală estimată a contractului este 24.254.360 de lei.

Prin contract se doreşte achiziţionarea pentru Ministerul Finanţelor Publice (MFP) – aparat central, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) – aparat central, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) a 5.200 de staţii de lucru fixe cu sistemul de operare Microsoft Windows 10, precum şi serviciile aferente de livrare, instalare, punere în funcţiune şi garanţie pentru acestea.