Ministrul Finanțelor a semnat primele nouă acorduri de finanțare


Ministrul Finanțelor a semnat primele nouă acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore.

“Sunt foarte bucuros că am semnat astăzi primele 9 proiecte de investiţii care vor aduce plusvaloare economiei româneşti. Beneficiile pe care acestea le vor aduce trebuie privite din două perspective – cea a dezvoltării regiunii în care se va realiza investiţia şi cea a creării a aproape 2.000 de noi locuri de muncă”, a declarat  Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor Publice. 

În prima etapă au fost selectate 9 proiecte cu o valoare totală de 1,3 miliarde de lei, pentru finanţarea cărora a fost aprobat ajutor de stat în valoare de 491,2 milioane de lei, dintr-un buget alocat de 614 milioane de lei.

Aceste proiecte de investiţii vor crea 1.947 noi locuri de muncă şi vor contribui cu 515,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite ca urmare a implementării acestora.