Salariul președintelui ANCOM a fost stabilit prin Ordonanţă!


Salariul președintelui ANCOM, autoritatea care reglementează și supraveghează piața telecom locală, este stabilit, în cadrul Articolului 11, alineatul 2, la 5 salarii medii pe instituție, nivelul de referință fiind luna ianuarie a fiecărui an, potrivit unei OUG adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial în 5 noiembrie.

În aceeaşi OUG, care modifică o lege mai veche, privind înfiinţarea ANCOM, este stabilit, salariul vicepreşedinţilor, în număr de 2, la de 4 ori salariul mediu pe instituţie.

În informarea făcută presei, instituţia precizează că preşedintele are un salariu de 8.800 lei net, lunar, vicepreşedinţii 7.780 lei net, lunar, iar media salarială este de 7.600 lei. Legea care stabileşte sasalariul preşedintelui şi vicepreşedinţilor ANCOM a ieşit din Parlament în 2 noiembrie, ceea ce înseamnă că după ce preşedintele  şi-a făcut public salariul, care era în media pe instituţie, Parlamentul i l-a mărit de cinci ori, până la 39.000 lei. La rândul lor, vicepreşedinţii câştigă acum circa 30.000 de lei lunar.