A fost adoptată propunerea privind interzicerea violenţei psihologice în şcoli


Camera Deputaților a adoptat, cu 287 de voturi pentru, fără voturi împotrivă și fără abțineri, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Propunerea are în vedere interzicerea violenței psihologice în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale.

Potrivit propunerii: „Violenţa psihologică – bullying este acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, în mod constant şi repetat, care implică un dezechilibru de putere, care au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, etc.”

În acest caz, Senatul României este Camera decizională.