S-a modificat procedura de evaluare cu privire la respectarea Regulilor de bună practică farmaceutică


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 899 din data de 25 octombrie 2018, a fost publicată Decizia nr. 3/2018 pentru modificarea și completarea Deciziei Consiliului național al Colegiului Farmaciștilor din România nr. 1/2011 privind aprobarea procedurilor de evaluare a farmaciilor cu privire la respectarea Regulilor de bună practică farmaceutică.

Prin Decizia de modificare la art. 1 a fost introdus un nou aliniat (2): În sensul prezentei decizii, prin farmacie se înțelege farmacia comunitară. În procesul de evaluare a Regulilor de bună practică farmaceutică sunt asimilate farmaciilor și supuse procesului de evaluare farmaciile de spital, oficinele locale de distribuție și drogheriile.

Procesul-verbal de evaluare a Regulilor de bună practică farmaceutică se întocmește în două exemplare, conform modelului din anexa nr. 4 care face parte integrantă din prezenta decizie, se semnează pe fiecare pagină de către ambii evaluatori și de către farmacistul-șef. Un exemplar al procesului- verbal se înmânează șefului de farmacie.